Majlis Penyampaian Sijil Tamat Latihan Jangka Pendek Asas Ukiran Kayu 2010

3 Aug


Pusat Inkubator Kraf Temerloh telah mengadakan Majlis Penyampaian Sijil Tamat Latihan Jangka Pendek asas ukiran kayu pada 28 Julai 2010 yang lalu. Seramai 07 orang pelatih telah berjaya menamatkan latihan dan mereka dilihat dapat menguasai kemahiran mengukir kayu. Majlis dirasmikan oleh Pengarah, PKKM Cawangan Pahang, Encik Mohd. Zubair bin Mohd. Zain. Ketua pelatih, saudara Mohd. Firdaus bin Kasad (foto atas kanan) turut diberi peluang untuk memberikan sepatah dua kata.

Untuk makluman, latihan jangka pendek ini bermula pada bulan Februari 2010 yang lalu dan pada awalnya terdapat 11 orang pelatih yang menyertai latihan. 03 orang pelatih yang berjaya menamatkan latihan merupakan pelatih-pelatih dari Selangor, 02 orang dari Raub, 01 orang dari Rompin dan 01 orang lagi dari Negeri Sembilan.


Para pelatih juga membuat persembahan di majlis tersebut, dimulakan dengan persembahan silat oleh saudara Razarul Ariffin,  diikuti dengan bacaan sajak bertajuk “Seni Keris Melayu” dan “Rumah Satu Bangsa” serta nyanyian lagu “Warisan” oleh kesemua pelatih. Walaupun diduga dengan masa yang agak terhad tetapi kesemua pelatih dapat menunjukkan satu persembahan yang menarik dan mendapat tepukan daripada para tetamu.
 
Sesi penyampaian sijil disempurnakan oleh Pengarah, PKKM Cawangan Pahang dimana setiap pelatih menerima sijil penyertaan yang difremkan didalam frem kayu yang dihasilkan sendiri oleh pelatih-pelatih tersebut.

Pelatih terbaik : Saudara Razarul Ariffin dari Raub, Pahang
Selain daripada anggota kerja dan pelatih, para ibubapa pelatih dan usahawan-usahawan kraf sekitar Temerloh juga dijemput hadir. Tidak ketinggalan anggota-anggota kerja yang tidak lagi berkhidmat (bersara awal) dengan PKKM Cawangan Pahang, turut dijemput ke majlis ini. Pihak kami mengucapkan jutaan terima kasih kepada semua tetamu yang sudi hadir bagi memeriahkan lagi majlis pada hari tersebut. Terima kasih juga kepada semua anggota kerja Pusat Inkubator Kraf Temerloh yang telah menunjukkan “teamwork spirit” yang baik dalam menjalankan tugas-tugas berkaitan dengan majlis ini.  
Foto : Anggota kerja yang telah bersara awal 
Kiri : Puan Mahayah (Pembantu Tadbir Akaun)
Kanan : Puan Wan Maimunah (Pembantu Tadbir Rendah)
Advertisements

2 Responses to “Majlis Penyampaian Sijil Tamat Latihan Jangka Pendek Asas Ukiran Kayu 2010”

  1. pkpahang August 5, 2010 at 9:14 am #

    taniah kpd pelatih LJP..noy.

  2. PUSAT INKUBATOR KRAF TEMERLOH August 11, 2010 at 8:31 am #

    Terima kasih, Noy, bagi pihak pelatih2 LJP 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: